Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulášová rybí polévka

rybi-gulasovka.jpg

zelená petrželka
3 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
1 lžíce mleté papriky
sůl
pepř mletý
kořenová zelenina
pórek
1 – 2 stroužky česneku
2 střední brambory
voda
1 lžíce hladké mouky
1 větší filet z tresky
 
    Na oleji osmahneme cibulku do zlatova, přidáme asi na centimetrové kostky nakrájenou tresku a zprudka opečeme. Přidáme mletou papriku, promícháme a podlijeme trochou vody. Přisypeme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme asi deset minut dusit. Ve zbytku vody se solí a s kmínem si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky. Když jsou brambory měkké, tak je drobet rozmačkáme vidličkou a i s vodou přilijeme k již připravenému základu z ryby, papriky, zeleniny a vše společně povaříme deset minut. Přidáme na kolečka nakrájený pórek. Mouku rozkvedláme v trošce vody a přilijeme do polévky a ještě krátce povaříme, aby drobet zhoustla. Po odstavení přidáme utřený (prolisovaný) česnek a přizdobíme zelenou petrželkou…
 
Dobrou chuť!!!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář