Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

4 lžíce másla

4 jarní cibulky

4 brambory

Sůl, pepř

800 g mraženého hrášku

2 lžíce octa

8 vajec

4 ředkvičky

Majoránka nebo oregano

150 g pančety nebo anglické slaniny

 

hraskova-pol-ztrac-vej_02.jpg

   V hrnci na másle zpěníme jarní cibulku – cca 2 minuty. Přidáme brambory nakrájené na kostky a zalijeme 1,6 l vroucí vody nebo vývaru. Osolíme, opepříme a vaříme, až jsou brambory hotové. Přidáme hrášek a povaříme ještě 4 minuty.

 

hraskova-pol-ztrac-vej_03.jpg

   Polévku rozmixujeme ponorným mixerem.

   V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, opepříme a přidáme ocet. Zamícháme a do středu víru necháme sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3 – 4 minutách vejce vyjmeme děrovanou naběračkou.

 

hraskova-pol-ztrac-vej_01.jpg

   Horkou polévku nalijeme na talíř, posypeme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky. Doprostřed dáme ztracené vejce a ozdobíme lístky majoránky nebo oregana. Na závěr přidáme pančetu nebo anglickou slaninu, kterou jsme předem osmahli na pánvi do křupava.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář