Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrášková polévka

  hraskova-pol-01.jpg

Čerstvý nebo mražený hrášek

Dvě střední cibule

Dva – tři stroužky česneku

Kousek celeru

Sůl

Pepř

Mletý kmín

Majoránku

Jednu vařenou bramboru

Smetanu

Anglická slanina

Chléb

 

hraskova-pol-02.jpg

   Společně s hrachem dáme vařit ještě poměrně dost cibule a kousky celeru. Celer i cibuli si dopředu opečeme na pánvi.

hraskova-pol-03.jpg 

   Osolíme, opepříme a přidáme saturejku, předem uvařenou bramboru, která nám polévku zahustí. Dále dochutíme trochou majoránky, mletým kmínem a nasekaným česnekem. Můžeme také přidat trochu smetany.

  hraskova-pol-06b.jpg

   Všechno rozmixujeme ponorným mixerem.  

hraskova-pol-07.jpg 

   Mezitím si na pánvi osmahneme do křupava na plátky nakrájenou slaninu a na kostičky nakrájený chléb, který mecháme chvíli na papírovém ubrousku, a vše přidáme do polévky.

hraskova-pol-09b.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář