Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květáková krémová polévka

 

  • květák: 1
  • pepř: dle chuti
  • sůl: dle chuti
  • smetana: 200 ml
  • mléko: 200 ml
  • vývar zeleninový: 700 ml
  • brambory: 2
  • mouka hladká: 1 lžíce
  • máslo: 20 g
  • petrželka: 1 lžíce
    Máslo rozehřejeme ve větším hrnci, zasypeme moukou a opražíme do světle hněda. Přidáme omytý a na růžičky rozebraný květák a na kostky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a mlékem a vaříme 25 minut. Pár růžiček květáku vyjmeme a zbytek polévky rozmixujeme. Přilijeme smetanu, květák vrátíme do polévky, prohřejeme. Podáváme posypané petrželkou.