Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 10. 2013

bramborovy_knedlik_01.jpg

brambory uvařené ve slupce
1 vejce
hrubá mouka
 

bramborovy_knedlik_02.jpg

   Dáme si do většího hrnce vařit vodu a mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je na jemno, přidáme vejce, sůl a mouku dle potřeby. Vše smícháme a vypracujeme těsto.
 

bramborovy_knedlik_03.jpg

   To si rozdělíme na rovnoměrné díly a z nich si vyválíme válečky.
 

bramborovy_knedlik_04.jpg

   Pokud nám už vaří voda, osolíme jí a dáme vařit knedlíky na 20 min.
 

bramborovy_knedlik_08.jpg

   Poté je vyndáme z vody a nití uprostřed rozkrojíme - tím se přesvědčíme, jestli už jsou vařené. Když trochu vychladnou, rozkrájíme je nití na plátky.

bramborovy_knedlik_09.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář