Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapr na česneku I

kapr
sůl
česnek 4 stroužek
slanina 60 g
máslo 1 lžíce
pepř mletý
 

Opláchnuté, osušeného porce kapra rozložíme na prkénko a potřeme česnekem utřeným se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, trochu vyškvaříme, přidáme oloupanou, drobně sekanou cibuli, máslo a osmahneme. Na cibulový základ rozložíme porce kapra, které poklademe proužky slaniny, opepříme a krátce opečeme. Pak dáme kastrol do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Při pečení porce kapra opatrně vidličkou posunujeme, aby se nepřipekly, poléváme je vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Příloha: vařené brambory, dušený špenát.