Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos ve smetanové omáčce s medem

losos-se-smetanou-a-medem_01.jpg

Filé z lososa s kůží

smetana na vaření

máslo

citron (limetka)

1 lžička medu

sůl

sojová omáčka

menší cibulka

 

losos-se-smetanou-a-medem_02.jpg

    Omytého lososa pokapeme citronem a osolíme. Máslem vymažeme menší pekáček a lososa do něj vložíme kůží dolů (aby se nám při pečení netrhal). Dáme péci asi tak na 15-20 minut.

 

losos-se-smetanou-a-medem_03.jpg

    Mezi tím si na pánvi osmažíme malou cibulku nakrájenou na drobno. Po zesklovatění přilijeme tak 100ml smetany, zakápneme sladkou sojovou omáčkou a přidáme lžičku medu. Vše dohromady provaříme, dokud omáčka nezhoustne.

 

losos-se-smetanou-a-medem_04.jpg

    Upečeného lososa přelitého hotovou omáčkou servírujeme s opečenými bramborami a plátkem citronu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář