Pečený losos s rajčátky a pórkem
losos filátka 
citron
2 pórky 
cherry rajčátka(celá vanička) 
máslo 
50ml bílého vína 
sůl 
bílý pepř(drcený) 
    Omytá a osušená filátka pokapeme citronem a osolíme. Pórky nakrájíme na kolečka a osmahneme zprudka na másle. Zapékací misku, či pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a poklademe do něj polovinu pórku. Na pórek položíme plátky lososa a opepříme jednou špetkou bílého drceného pepře. Filátka zasypeme druhou polovinou pórku, přidáme celá omytá rajčátka a zalijeme 50ml bíleho vína. Celý pekáček zakryjeme alobalem, aby se nám vše krásně propeklo a pečeme tak 10-15 minut v troubě cca na 200 stupňů.
    Podáváme s bylinkovou rýží ,nebo bramborami.
  

