Pstruh v parmazánu
Pstruzi
Parmazán
Bílek ze dvou vajec
Máslo
Sůl
Limetka nebo citron
Listový špenát
Česnek
Brambory
Pórek
Očištěné pstruhy osolíme, namočíme v osoleném bílku a obalíme ve strouhaném parmazánu. Na jednoho pstruha použijeme jeden bílek a cca 5 dkg parmazánu.
Obalené pstruhy vyskládáme na vymaštěný pekáč. Dovnitř vložíme plátky limetky nebo citronu a kousek másla.
Vložíme do trouby na 190 stupňů a pečeme cca 25 minut.
Jako přílohu si připravíme šťouchané brambory a listový špenát.
V rendlíku na kousku másla lehce orestujeme pórek, který zamícháme do brambor, které rozšťoucháme.
Ve vyprázdněném rendlíku krátce orestujeme česnek, na který přidáme listový špenát. Použil jsem mražený.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář