Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí guláš se žampiony

 kapr: 300 g
sůl: dle chuti
majoránka: špetka
česnek: 2 stroužky
kmín: 1 lžička
žampiony sterilované: 200 g
vývar masový: 800 ml
rajčata: 3
paprika zelená: 2
mouka hladká: 1 lžíce
cibule: 2
slanina anglická: 100 g
paprika sladká: 1 lžička
pangasia: 500 g
pepř: dle chuti
 
   Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na menší kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Zasypeme moukou, vložíme na nudličky nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky nakrájená na malé kousky a zalijeme vývarem připraveným  z 1 kostky masoxu. Necháme dusit asi 10 minut. Přidáme na plátky pokrájené žampiony, kmín, prolisovaný česnek, špetku majoránky a kostky ryby. Guláš 10 minut povaříme, aby maso změklo. Dochutíme ho solí, případně pepřem. Podáváme ho nejlépe s rýží.
 
Ryba by se neměla vařit zbytečně dlouho. Jinak se maso rozvaří a ztratí chuť.