Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řecký salát

Na 2 porce potřebujete:
 
2 středně velká rajčata, 75 g salátové okurky, 40 g červené cibule, 20 g zelené papriky, 6 ks řeckých černých či zelených oliv, 100 g sýru feta (seženete v obchodech), 2 lžíce nasekané petrželky.
 
Na zálivku si nachystejte 100 ml olivového oleje, 30 ml bílého vinného octa, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžičku oregana (nejlépe čerstvého).
 
Postup: Nejprve si nachystejte zálivku: všechny ingredience dejte do misky a metličkou nebo vidličkou z nich vyšlehejte hladkou omáčku. Rajčata, papriky a okurky nakrájejte na kostičky stejně velké, jako jsou olivy, červenou papriku nakrájejte na půlkolečka. Vše smíchejte, naservírujte na talíř, dozdobte kousky sýru feta, olivami, petrželkou a zálivkou a můžete podávat! Řecký salát se hodí jako příloha k masu i jako lehká večeře, v tom případě ho můžete doplnit rozpečenou bagetkou.

Zdroj: http://www.prozeny.cz/