Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí salát

rybi-salat-01.jpg

½ kg syrové ryby

200g sterilizovaného hrášku

cca 100g celeru

cca 100g kořenové petržele

cca 150g mrkve

cca 150g kyselé okurky

jedna cibule

bobkový list 4 listy

citron

mletý pepř

nové koření cca 5 kuliček

sůl

tatarská omáčka 400g

 

rybi-salat-02.jpg

Na salát použijeme bílou rybu např. kapra, cejna, lína, bělice, skelety z ryb. Rybu nebo ryby dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením a dostatečně osolíme. Vaříme 2-3 minuty aby šlo maso obrat od kosti a nerozvařilo se. Po vychladnutí maso obereme, natrháme na kousky, dáme do misky, ochutnáme a podle chuti dosolíme, přidáme 2 lžíce octa, šťávu z jednoho citronu, pepř a 4 lžíce láku z okurek, promícháme a necháme odležet min. 6 hodin v lednici. Uvaříme zeleninu do měkka, po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme a krátce povaříme s dvěma lžícemi octa, uvařenou cibuli scedíme. Nakrájíme okurky na kousky, dáme do mísy, přidáme odleželou rybu, zeleninu s cibulí a tatarskou omáčku. Vše dobře promícháme, popřípadě dochutíme a dáme do lednice odležet.

rybi-salat-03.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář