Rybí salát
½ kg syrové ryby
200g sterilizovaného hrášku
cca 100g celeru
cca 100g kořenové petržele
cca 150g mrkve
cca 150g kyselé okurky
jedna cibule
bobkový list 4 listy
citron
mletý pepř
nové koření cca 5 kuliček
sůl
tatarská omáčka 400g
Na salát použijeme bílou rybu např. kapra, cejna, lína, bělice, skelety z ryb. Rybu nebo ryby dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením a dostatečně osolíme. Vaříme 2-3 minuty aby šlo maso obrat od kosti a nerozvařilo se. Po vychladnutí maso obereme, natrháme na kousky, dáme do misky, ochutnáme a podle chuti dosolíme, přidáme 2 lžíce octa, šťávu z jednoho citronu, pepř a 4 lžíce láku z okurek, promícháme a necháme odležet min. 6 hodin v lednici. Uvaříme zeleninu do měkka, po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme a krátce povaříme s dvěma lžícemi octa, uvařenou cibuli scedíme. Nakrájíme okurky na kousky, dáme do mísy, přidáme odleželou rybu, zeleninu s cibulí a tatarskou omáčku. Vše dobře promícháme, popřípadě dochutíme a dáme do lednice odležet.