Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lívance s jahodami

livance-06.jpg

 

500 g hladké mouky
Cca 600 ml mléka
1 droždí
1 vejce
Sůl
 
 

livance-02.jpg

   Připravené suroviny promícháme, přilijeme mléko, vytvoříme řídké těsto a necháme vykynout.
 

livance-03.jpg   Do kousku hadříku si dáme kousek tuku, namastíme pánev a nalijeme na ni trochu těsta. Pomocí naběračky vytvoříme malé lívanečky a osmahnem z obou stran do zlatohněda.

 

livance-04.jpg

   Hotové lívanečky potřeme rozpuštěným máslem.
 
 
Jahody (borůvky)
Cukr
1zakysaná smetana, šlehačka nebo obojí
 

livance-05.jpg

   Připravené jahody rozmačkáme, přidáme cukr, smetany a promícháme.