Rebarborové knedlíky

½ kg hrubé mouky
1 vejce
mléko
necelý balíček kvasnic
špetka soli
½ kg rebarbory
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

Mouku, vejce a kvasnice promícháme, přilijeme ¼ l vlažného mléka a osolíme. Zapracujeme těsto, do kterého přidáme podle potřeby mléko nebo mouku, aby mělo polotuhou konzistenci, a necháme ho vykynout.

Než nám těsto vykyne, tak si připravíme rebarboru, kterou nožem oloupeme, nakrájíme na menší kousky a chvilku spaříme. Podle chuti procukrujeme, můžeme přidat nepatrně skořicového cukru, a promícháme.

Z vykynutého těsta vytvoříme na pomoučeném stole malé bochánky, které přikryjeme utěrkou a necháme dále kynout.

Mezi tím si nastrouháme tvrdý tvaroh a dáme rozehřát máslo.

Z bochánků uděláme placky, položíme na ně rebarboru a zabalíme. Pokládáme spojem dolů.

Hotové knedlíky vkládáme do vařící vody a propícháme je vidličkou. Vaříme 5 minut, podle velikosti.

Vařené knedlíky vyndáme, lehce je natrhneme, aby unikla pára a knedlíky se nám nepřevařily a nesrazily.

Knedlíky servírujeme posypané tvarohem, moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
Samozřejmě, místo rebarbory můžeme použít i jiné ovoce, například broskve, meruňky, borůvky, jahody, švestky… prostě dle chuti
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář


