Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebarborové knedlíky

 

rebarborove-knedliky-08b.jpg

 

½ kg hrubé mouky
1 vejce
mléko
necelý balíček kvasnic
špetka soli
 
½ kg rebarbory
 
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo
 

rebarborove-knedliky-01.jpg

   Mouku, vejce a kvasnice promícháme, přilijeme ¼ l vlažného mléka a osolíme. Zapracujeme těsto, do kterého přidáme podle potřeby mléko nebo mouku, aby mělo polotuhou konzistenci, a necháme ho vykynout.
 

rebarborove-knedliky-02.jpg

   Než nám těsto vykyne, tak si připravíme rebarboru, kterou nožem oloupeme, nakrájíme na menší kousky a chvilku spaříme. Podle chuti procukrujeme, můžeme přidat nepatrně skořicového cukru, a promícháme.
 

rebarborove-knedliky-03.jpg

   Z vykynutého těsta vytvoříme na pomoučeném stole malé bochánky, které přikryjeme utěrkou a necháme dále kynout.
 

rebarborove-knedliky-07.jpg

   Mezi tím si nastrouháme tvrdý tvaroh a dáme rozehřát máslo.
 

rebarborove-knedliky-04.jpg

   Z bochánků uděláme placky, položíme na ně rebarboru a zabalíme. Pokládáme spojem dolů.
 

rebarborove-knedliky-05.jpg

   Hotové knedlíky vkládáme do vařící vody a propícháme je vidličkou. Vaříme 5 minut, podle velikosti.
 

rebarborove-knedliky-06.jpg

   Vařené knedlíky vyndáme, lehce je natrhneme, aby unikla pára a knedlíky se nám nepřevařily a nesrazily.
 

rebarborove-knedliky-08.jpg

   Knedlíky servírujeme posypané tvarohem, moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
 

   Samozřejmě, místo rebarbory můžeme použít i jiné ovoce, například broskve, meruňky, borůvky, jahody, švestky… prostě dle chuti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář