Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí široké nudle

domaci_siroke_nudle_04.jpg

500g hrubé mouky

jedno vejce

200-250ml vody

špetka soli

 

domaci_siroke_nudle_01.jpg

Nasypeme mouku na vál, uděláme v ní důlek a do něj vyklepneme vejce, přidáme sůl a trochu vody a pomalu smícháváme. Za postupného přidávání vody a míchání vytváříme tužší, vláčné těsto.

 

domaci_siroke_nudle_02.jpg

Z těsta vytvoříme bochánky, které hned vyválíme na tenkou placku cca 2-3 mm. Dobře pomoučenou placku rozkrájíme na pruhy cca 4cm široké, ty naskládáme na sebe a rozkrájíme na nudle.

 

domaci_siroke_nudle_03.jpg

Vaříme zhruba minutu (jsou hotové, když vyplavou), nudle vyndáme cedníkem a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.