Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty
400-500 g špaget
sůl
400 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
150 g slaniny nebo parmské šunky
2 stroužky drceného česneku
2 velká rajčata nakrájená na plátky
mletý pepř
hrst lístků čerstvé bazalky
50 g strouhaného parmezánu
1. Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente. Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme.
2. Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme s ohně, podle chuti osolíme a přidáme uvařené fazolky.
3. Směs s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu, ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Hořkosladký tip nejen pro řidiče
Osvěžující italský nealkoholický aperitiv Sanbittér obsahuje výtažky z citrusových plodů, koření a bylinky a je skvělý nejen pro naladění žaludku na italské hodování, ale v kombinaci s pomerančovým džusem také jako osvěžující long drink. Balení po 6 kusech koupíte za cca 100 Kč v Makro, Twin nebo u dovozce. www.classfood.cz |