Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře ala kachna

kure_ala_kachna_01.jpg

jedno běžné kuře
sterilizované zelí
2 cibule
sůl, pepř, kmín
tuk na vymazání pekáče
 

kure_ala_kachna_02.jpg

   Vezmeme běžné kuře a naporcujeme ho, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vymažeme pekáč tukem a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
 

kure_ala_kachna_03.jpg

   Sundáme ze sporáku a přidáme půlku zelí, kterou rozprostřeme po pekáči. Na zelí poklademe naporcované kuře a pokryjeme ho zbytkem zelí. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby na 200 stupňů na hodinu a půl.
 

kure_ala_kachna_04.jpg

   Po hodině a půl vyndáme pekáč z trouby, odkryjeme poklop, sundáme z kuřete zelí a kuře dáme na povrch. Vrátíme ho do trouby a dopečeme do zlatova. Po upečení už je zelí i maso hotové a stačí jen servírovat. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
 

kure_ala_kachna_05.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář