Kuře ala kachna
jedno běžné kuře
sterilizované zelí
2 cibule
sůl, pepř, kmín
tuk na vymazání pekáče
Vezmeme běžné kuře a naporcujeme ho, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vymažeme pekáč tukem a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
Sundáme ze sporáku a přidáme půlku zelí, kterou rozprostřeme po pekáči. Na zelí poklademe naporcované kuře a pokryjeme ho zbytkem zelí. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby na 200 stupňů na hodinu a půl.
Po hodině a půl vyndáme pekáč z trouby, odkryjeme poklop, sundáme z kuřete zelí a kuře dáme na povrch. Vrátíme ho do trouby a dopečeme do zlatova. Po upečení už je zelí i maso hotové a stačí jen servírovat. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář