Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí bifteky s mátou a citronem

1 chemicky neošetřený citronbez-nazvu-1.jpg
1 šalotka
1 stroužek česneku
3 snítky čerstvé máty
3 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
černý pepř
4 jehněčí bifteky z kýty nebo ramínka (po 225 g)
sůl
 
 
  Citron důkladně omyjeme, kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Šalotku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. 1 snítku máty omyjeme, vysušíme, lístky otrháme a nakrájíme. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme. Maso potřeme marinádou a položíme do mělké misky. Přikryté necháme několik hodin, nejlépe přes noc, v chladu. Jehněčí biftek necháme okapat a 10 – 15 minut jej grilujeme za občasného potírání marinádou a obracení. Krátce před koncem grilování biftek osolíme. Zbylé snítky máty omyjeme, osušíme, otrháme lístky a bifteky jimi ozdobíme.

Doporučená příloha: K jehněčím biftekům se hodí grilovaná rajčata.