Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí po římsku

 

4 porce 600 g jehněčího masa (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké 2,5 cm
15 g másla (l lžíce)
1 PL oleje
4 oloupané stroužky česneku
3 odrolené snítky tymiánu
6 konzervovaných ančoviček
1,5 dl červeného suchého vína
1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru
1 KL cukru
50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv
2 PL nasekané čerstvé petrželky na ozdobení
Postup
jehneci-po-rimsku.jpg    Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4–5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne.V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek, tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30–40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Dozdobte petrželkou a můžete vesele podávat s bramborovou kaší nejlépe.