Jehněčí ražníčí
Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl, pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečkyasi 2 x 2 cm 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky. Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min. Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.