Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí ražníčí

maso jehněčí 500 g
sójová omáčka
pepř mletý
sůl
špek 200 g
cibule 4 ks
kari 1 lžička
hořčice 1 lžička
zelenina 4 -
špejle 2 ks
brambory 4 -
hranolky 4 -
česnek 4 stroužek
 

Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl, pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečkyasi 2 x 2 cm 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky. Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min. Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.