Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená jehněčí kýta

4 stroužky česneku
5 lžic
medu
2 lžíce dijonské
hořčice
1 lžička mletého pepře
1 lžička citronové kůry
2,5 - 3 kg jehněčí kýty s kostí
sůl
 
 
    Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme v misce s medem, hořčicí, pepřem a citronovou kůrou. Očištěnou a osušenou jehněčí kýtu potřeme připravenou marinádou, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladu. Troubu rozehřejeme na 220 °C, kýtu přendáme do pekáče, osolíme, překryjeme volně alobalem a pečeme. Po dvaceti minutách pečení stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 60 - 90 minut.  Po dopečení necháme maso deset minut dojít, než je naporcujeme, aby nám nevytekla šťáva.