Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí

 

hovezi-maso.jpg

1.Špička krku a krk
2.
 Vysoké žebro
3.
 Hrudí
4.
 Podplečí
5.
 Vysoký roštěnec
6.
 Nízký roštěnec
7.
 Svíčková
8.
 Pupeční žebro
9.
 Bok bez kostí
10.
 Plec
11.
 Kýta, vrchní šál, spodní šál a ořech
12.
 Předkýtí
13.
 Špička kýty
14.
 Kližka
Kýta se dělí na vrchní šál, spodní šál s karabáčkem, předkýtí a květovou špičku
Svíčková je podélný sval uložený pod bederními obratli. Má nejjemnější a nejkřehčí maso
Roštěnec se dělí na vysoký a nízký
Hrudí obsahuje protučnělé maso
Žebro se dělí na vysoké, nízké a pupeční
Podplečí a krk má maso dlouhá vlákna, je málo porostlé tukem
Kližka, svaly jsou více prorostlé
 
 
 

Příspěvky

Čínské hovězí

27. 3. 2011

Čínské hovězí

 

Delikatesní hovězí soté

27. 3. 2011

Delikatesní hovězí soté (10 porcí)

 

Fiesta Fajitas

27. 3. 2011

Fiesta Fajitas (6 porcí)

 

Grilovaná roštěná

28. 3. 2011

Grilovaná roštěná

 

Hov.kližka se smetanovými hříbky a kapari

28. 3. 2011

Hov.kližka se smetanovými hříbky a kapari

 

Hovězí kýta

28. 3. 2011

Hovězí kýta

 

Hovězí nudle

28. 3. 2011

Hovězí nudle

 

Hovězí pečeně s hříbky

31. 1. 2011

hovezi-pecene-s-hribky.jpgHovězí pečeně s hříbky

 

Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

30. 1. 2011

 

Marinovaná svíčková v bylinkách

28. 3. 2011

Marinovaná svíčková v bylinkách (10 porcí)

 

Maso pečené přes noc

28. 3. 2011

 

Masová roláda

28. 3. 2011

Masová roláda

 

Pikantný pekingský šalát

28. 3. 2011

Pikantný pekingský šalát

 

Řezy se svíčkové pošírované v červeném víně

28. 3. 2011

Řezy se svíčkové pošírované v červeném víně

 

Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží

28. 3. 2011

Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží

 

Rostenka s hubami

28. 3. 2011

Rostenka s hubami

 

Roštěnky se zeleninou a kari rýže

28. 3. 2011

Roštěnky se zeleninou a kari rýže

 

Samuraj

28. 3. 2011

Samuraj

 

Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami

28. 3. 2011

Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami na listech salátu

 

Smažené dršťky

30. 1. 2011

 

Uzený jazyk leštěný se zeleninou

28. 3. 2011

Uzený jazyk leštěný se zeleninou