Hovězí
1.Špička krku a krk
2. Vysoké žebro
3. Hrudí
4. Podplečí
5. Vysoký roštěnec
6. Nízký roštěnec
7. Svíčková
8. Pupeční žebro
9. Bok bez kostí
10. Plec
11. Kýta, vrchní šál, spodní šál a ořech
12. Předkýtí
13. Špička kýty
14. Kližka
2. Vysoké žebro
3. Hrudí
4. Podplečí
5. Vysoký roštěnec
6. Nízký roštěnec
7. Svíčková
8. Pupeční žebro
9. Bok bez kostí
10. Plec
11. Kýta, vrchní šál, spodní šál a ořech
12. Předkýtí
13. Špička kýty
14. Kližka
- Kýta se dělí na vrchní šál, spodní šál s karabáčkem, předkýtí a květovou špičku
- Svíčková je podélný sval uložený pod bederními obratli. Má nejjemnější a nejkřehčí maso
- Roštěnec se dělí na vysoký a nízký
- Hrudí obsahuje protučnělé maso
- Žebro se dělí na vysoké, nízké a pupeční
- Podplečí a krk má maso dlouhá vlákna, je málo porostlé tukem
- Kližka, svaly jsou více prorostlé
Příspěvky
Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží
28. 3. 2011
Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží
Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami
28. 3. 2011
Smažená roštěná v jemném těstíčku s bylinkami na listech salátu